Divatbemutató angyalokkal és disznókkal

“Üssük ki a disznót!” – Ez volt a mottója a #Metoo Fashion Show, New York-i divatbemutatónak, melyet az American Wardrobe, egy amerikai divatügynökség rendezett, elvileg azzal a céllal, hogy a szexuális zaklatásokra hívja fel a figyelmet. A divatbemutatón a nők angyalszárnyakkal és arccal vonultak fel, a férfiak disznónak öltöztetve, arc nélkül. Lucas Schoppe, német blogger az esemény fasisztoid arcáról ír a blogjában

metoo-fashion-8-min

“A nőknek van arca, neve, történeteket mesélnek. Az ártatlanság jelképeivel angyalszárnyakkal és fehér ruhában jelennek meg. Ők egyének. A férfiak ezzel szemben mind ugyanazt a disznómaszkot viselik, arctalanok, még csak nem is emberek, természetesen egyének sem, a bűnösséget szimbolizálva láncon vannak tartva. Nem mondanak semmit, csöndben vannak.

A férfiak a bűnősök itt, nem az alapján, hogy mit csináltak, hanem az alapján amik: disznók, ember színvonalat el nem érő lények, mocskok. Természetesen ez a fasizmus képére támaszkodik, pontosan olyan kép, amely a középkor óta a zsidók intézményesített gyűlöletében megnyilvánult. (…)

Ami különös: miközben a #Metoo mozgalom részéről egy csendesen kritikus kijelentés százszoros erejű tiltakozást vált ki és az egyes személyek állásuktól való megfosztását követeli, addig a fasisztoid, embertelen képet megjelenítő divatbemutató elfogadható az aktivisták számára.” – írja.

A divatbemutatón elhangzott egy olyan állítás is, mely szerint “statisztikailag az áldozatok és a túlélők a nők”, holott az empirikus kutatások azt mutatják, hogy a nők és a férfiak is áldozatává válnak a szexuális zaklatásoknak.

metoo-fashion-10-min (1)

metoo-fashion

metoo-fashion-7

A divatbemutatón készült további képek itt érhetőek el.

Hozzászólások