A jövő nőnemű a Google szerint. Mit gondolnak erről az emberek?

Arról már írtam a Google idei, 2018-as Nőnapi videójával kapcsolatban, hogy igencsak rossz értékelést kapott, ráadásul az óriásvállalat letiltotta a hozzászólási lehetőséget. Időközben annyit változott a helyzet, hogy már hozzá lehet szólni a videóhoz, rövid idő alatt több mint 1 300 hozzászólás érkezett.  Úgy gondolom érdemes egy pillantást vetnünk ezekre is.

Idén a videóban szereplő “the future is female” (vagyis, hogy a jövő nőnemű) szlogén háborította fel leginkább az embereket. A videó már 34 ezer dislike-ot kapott, a hozzászólások döntő többsége erősen kritikus hangnemű. A legmagasabbra értékelt hozzászólások közül ismertetek párat.

Father Gregori: Köszönjük, hogy lehetővé tettétek a hozzászólást, miután a nap már véget ért. Ezek tisztességtelen eszközök.

Tom Holmes: “A jövő nőnemű”… Szóval beismeritek, hogy a cél a fiúk kiirtása?

sushant joshi: A nemek közti egyenlőségről beszélnek és azt mondják, hogy a jövő nőnemű ??

sm4sh3d: Ironikus, hogy egyenlőségre buzdítotok, aztán azt állítjátok, hogy a jövő és minden más nőnemű. Azt gondoltam, hogy a jövő és minden más mindkét nemé. Tudjátok, egyenlőség?

Rover the Chief: “A jövő nőnemű’ Számomra ez biztosan nem hangzik egyenlőségnek.

Ted Hill: Mint 2 lány apja ezt megosztónak tartom.

Art Vandelay: Felsoroljátok a legmagasabb státuszú munkahelyeket, ahol a nők alulreprezentáltak és figyelmen kívül hagyjátok a legalacsonyabb státuszú munkahelyeket, ahol a férfiak vannak felülreprezentálva. Köszönjük a becsületességet, Google!

BigManBiggles: “A jövő nőnemű.’ És még ők kiabálnak a nemek egyenlőségéért?

Amanda C: Nő vagyok és nem tetszik ez az üzenet.

Sean Kennedy: Ez a reklám szégyenletes. Ha jobbá akarjátok tenni a Földet, akkor hagyjátok abba az emberek nemek és rasszok szerinti megosztását és kezeljetek mindenkit emberként. Szörnyű látni, hogy a fiatalok egy új generációja úgy nő fel, hogy azt gondolja, hogy rendben van az, hogy az embereket a rasszuk és a nemük alapján ítélik meg, ami tulajdonképpen a rasszizmusnak és szexizmusnak definíciója.(…)

Eamon Lash: A lányokat már nem úgy nevelik, hogy azt higgyék, hogy hercegnők, viszont a fiúkat sztereotíp férfiasságnak megfelelően nevelik, arra tanítanak minket egészen fiatalkorunktól, hogy ne sírjunk. (…)

Espresso: Feministák: Mi csak egyenlőséget akarunk! Ugyancsak feministák: A jövő nőnemű!

Peter Wilkinson: Miközben az egyenlőségről beszélnek és hogy mindenkinek hallatni kell a hangját, a hozzászólási lehetőség elérhetetlen 2 napig.

Technical Vipul: 33 000 dislike ????????”

Dex Dex: A jövő nőnemű? A jelen is nőnemű. (…)

Joren Hess: Hogy lehetne megállítani ezt a szexista hirdetést?

Hozzászólások