A férfiak gyakorló apák akarnak lenni

Talán nincs hitelesebb tanúság annál, mint amikor egy olyan apa mondja, hogy apának lenni megéri, akitől elvették a gyerekét, ahhoz, hogy láthassa két hetente 800 km-t utazik, és állandó küzdelemben van, hogy a törvény szerint neki járó láthatást meg is kaphassa.

child-1835730

Ezt is ki fogjuk mondani nyilvánosan. Ezért kedves férfitársunk és velünk érző nő társaink meghívunk szerdán, 09.26 – án 16 és 18 óra között tartandó “A férfiak gyakorló apák akarnak lenni” című rendezvényünkre. A rendezvény helyszíne: Budapest, az Akadémia és a Vigyázó Ferenc utca találkozásánál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Tudományos Akadémiának a sarkánál.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet az apaság fontosságára, az elvált apák gyerekláthatás terén mutatkozó nehéz helyzetére és országos vizsgálatot kérni a Gyámhatóságoknak a láthatások pótlása során mutatkozó tétlensége ügyében. Ezzel kapcsolatos állásfoglalásainkat, közös beadványunkat a helyszínen átadjuk az EMMI illetékesének.

A rendezvényen beszédek fognak elhangzani az Apaszív Egyesület és a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság vezetősége illetve tagsága részéről. Részt vesz még az Elvált Apák Érdekvédelmi Szövetségének vezetősége és tagjai.

Tisztelettel:

Toplak Zoltán

Valódi Egyenlőségért Civil Társaság elnöke

Hozzászólások