The future should be equal.

Annemette Voss

Annemette Voss

Annemette Voss, dán influencer (blogger, vlogger, író) és üzletasszony, aki 3 fiú édesanyja is, a minap a nemek egyenlőségéről, a férfiasságról, nőiességről és a szociális médiában ezzel kapcsolatban megjelenő tartalmakról írt blogjában. Az alábbiakban az ő üzenete olvasható.

Nincs lányom. De ha lenne, akkor az életem, mint influencer néha sokkal egyszerűbb lenne. Most talán félreértesz engem, de azt gondolom, hogy akkor könnyebben tudnék megfelelő képet posztolni – de nem tudok – mivel fiúk anyukája vagyok. Ha lenne egy lányom (talán) nem lennék annyira provokatív, mint most. De remélem, elolvasod és elgondolkodsz a szavaimon.

Ha lenne egy lányom, tudnék képet küldeni magamról és a lányomról, ezzel a felirattal: “Drága kislányom, az lehetsz, aki lenni szeretnél. Ne engedd, hogy férfiak utadba álljanak abban, hogy elérd a céljaidat és az álmaidat. Egy férfi se léphet rád. Te egy nő vagy, a saját testedről csak te dönthetsz, egy férfi se nyúlhat hozzá a te beleegyezésed nélkül. Nem kell a szexualitásod felhasználni ahhoz, hogy sikeres légy, azt csinálhatsz, amit szeretnél. Erős vagy. Kedves vagy. Okos vagy. Elérheted a legmagasabb szintet.

Biztosan merem állítani, hogy egy ilyen kép egy csomó like-ot érne és talán nem lenne senki, aki nem ért egyet ezzel. Sőt, én se vitatom. Láttam ezeket a posztokat a Nemzetközi Nőnapon és 100%-ig hiszem, hogy ez helyes és van helye ennek. De a perspektívák hiányát érzem és azt gondolom, hogy a mi küldetésünk anyaként az egyenlőség adekvát megértésével felnevelni a gyermekeket.

Mivel én 3 fiú édesanyja vagyok az én világom egészen máshogy néz ki. Én nem a lányomat tanítom a jogaira, hanem a fiaimat az ő jogaikra és a tiszteletre, amit ki kell mutatniuk.

Az én képleírásom valahogy így nézne ki: „Drága kisfiam, az lehetsz, aki lenni szeretnél. Lehetsz balett-táncos, mérnök, vagy más. Senki nem állhat az utadba az álmaid megvalósításában. Ne hagyd, hogy a nők uralkodjanak rajtad és a férfiasságodon. Éppígy te se uralkodj a nőkön. Kezeld egyenlőként a nőket, tisztelettel. De soha ne hagyd lenyomni magad erős nők által. Állj ki a jogaidért és harcolj amíg el nem éred a céljaidat… soha ne légy lusta. Erős vagy. Kedves vagy. Okos vagy. De ennek semmi köze ahhoz, hogy fiúnak születtél.”

Azt mondani a fiaimnak, hogy büszkék legyenek a férfiasságukra nagyon gyorsan félre lenne értve – azt gondolván, hogy a nőiesség aláásása. De ez egy hazugság. A fiaimnak szükséges a férfias személyiségüket tisztelniük és szeretniük, éppúgy, mint a lányoknak a nőiességüket. Ez az egyenlőség.pressebilledexannemettexvoss2094

Már írtam korábban, írom ismét, mint 3 világpolgár édesanyja, akik történetesen fiúk: „The future is not female. The future is equal.” Legalábbis, ha mondhatok valamit. Milyen anya lennék, ha arra ösztönözném a fiaimat, hogy egy olyan világban nőjenek fel, ami „female”.

A nemek közötti egyenlőség nem arról szól, hogy az emberek egyformák legyenek.  Ez nem az emberiség összehangolása. A nemek közötti egyenlőség az egyenlő jogokról szól, nem az emberről fizikai értelemben. Az egyenlőség tiszteletben tartja a sokszínűséget, nem egyformaság. Gondold át.

Szóval azt üzenem a modern, erős anyáknak, akik egyenlőséget szeretnének, hogy a mi felelősségünk, hogy a jövő nőit és férfijait megtanítsuk arra, hogy ne tapossák el egymást. Se a férfiakat, se a nőket. Senki ne uralkodjon. Helyet kell adnunk egymásnak, hogy egyenlőek legyünk.

Ha valaha egy kislány édesanyja leszek, a következőt fogom mondani neki: „Drága kislányom, az lehetsz, aki lenni szeretnél. Ne engedd, hogy férfiak álljanak az utadba abban, hogy megvalósítsd a céljaidat és az álmaidat. Nem uralkodhat rajtad egy férfi se, ahogy te is uralkodhatsz egy férfin se. Kezed egyenlőként a férfiakat, tisztelettel. Te egy nő vagy, a saját testedről csak te dönthetsz, a beleegyezésed nélkül nem érhet hozzád senki. Nem kell a szexualitásod használni ahhoz, hogy sikeres légy. Azt csinálhatsz, amit szeretnél. Erős vagy. Kedves vagy. Okos vagy. Elérheted a legmagasabb szintet. De ennek semmi köze ahhoz, hogy lánynak születtél.”

Forrás: http://annemettevoss.dk/2019/03/16/hvis-bare-jeg-havde-en-datter/

Hozzászólások