Érzelmi nagyvonalúság a nőkkel szemben

Kedves Olvasó!
Javaslom a kapcsolt videó megnézését olyan szemmel, mely észreveszi azt az érzelmi nagyvonalúságot, mellyel Norbert viseltetik a volt feleségével szemben. Vele az exe nagyon komisz volt: elvitte a közös gyereket, az őt szerető férjét minden jelzés nélkül otthagyta, és a kapcsolattartását mondvacsinált indokokkal akadályozta, ellehetetlenítette.
Norbert a harcokat megvívva megbocsátó és támogató a nő kapcsolattartásait illetően.
Megjegyzem, ez az az érzelmi nagyvonalúság az, amit a mai, patriarchálisnak mondott társadalmunk egyedül fogad el egy férfitól, ha konfliktusa van egy nővel. Emlékezzünk csak a tipikus filmjelenetre, mikor a férfi kap egy hatalmas pofont a nőtől, majd jót nevet az egészen. Pedig úgyanúgy fáj a pofon, mint amikor férfi adja a nőnek. Lelkileg még jobban is, hiszen egy férfi ilyen helyzetben teljesen kiszolgáltatott a nőnek – tilos visszaütnie.
 Az Apák az Igazságért Egyesület, a Valódi Egyenlőségért Civil Társaság és amennyire tudom, a Férfiak Klubja messzemenőkig támogatja a férfiak nőkkel szembeni megértését, megbocsátását és kiengesztelődését. Már csak lelki önvédelemből is. Aki sérelmeiből él, előbb-utóbb megkeseredik, depressziós lesz, és fizikailag is megbetegszik (legalábbis jó esély van ezekre).
Ki kell mondani ami fáj (a Férfihang ebben nagyon erős), de aztán el is kell tudni engedni. Bánóczki Norbert ezt megtette, akárcsak sok tízezer férfitársa is. Rájuk mutatva álljon itt az ő története.

 

Hozzászólások