Rólunk

vect5Valódi Egyenlőségért Civil Társaság

A nemek egyenlőségéért és egységéért!”

A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság célja a nemek közötti egyenlőség elősegítése hangsúlyozottan mindkét nem számára. Mivel a férfiak érdekképviselete kezdetleges hazánkban, ezért annak megerősödéséig a férfiakat érintő ügyekkel kiemelten foglalkozunk. Néhány területe ennek az oldalnak: törvény előtti egyenlőség, oktatás, apák helyzete, egészségügy, erőszak, férfiszerepek szorítása. Mivel a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos társadalmi diskurzus és politika gyakran szembe állítja egymással a férfiak és a nők érdekeit, ezért kiemelt foglalkozunk a nemek egységének elősegítésével is.

Határozott célunk, hogy a politikában mindkét nem számára biztosított legyen az érdekképviselet, továbbá a nemekkel foglalkozó politika a nők és a férfiak közötti kölcsönös szolidaritás elvén alapuljon és ezt segítse elő a társadalomban is. Kiemelt célunk, hogy a döntéshozók vegyék figyelembe a férfiakkal foglalkozó civilszervezetek álláspontját is, és a nemek közötti egyenlőséget célzó stratégiákban jelenjenek meg a fiúk és férfiak helyzetét javítani kívánó társadalompolitikai célkitűzések is.

A szervezet a nemek egyenlőségével kapcsolatban (illetve a férfiak érdekképviseletének általános megerősödéséig kiemelten férfiakat érintő társadalmi kérdésekkel kapcsolatban) állásfoglalásokat dolgoz ki, ezeket közzé teszi. A figyelemfelhívás különböző eszközeivel él: nyílt levelekkel, utcai demonstrációkkal, médiaszerepléssel.

Kapcsolat:

E-mail: valodiegyenlosegert@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/valodiegyenlosegert/
Telefon: (20) 243 8013

Képviselet:

Toplak Zoltán, elnök

Toplak Zoltán, elnök

Szujó Flórián, alelnök

Szujó Flórián, alelnök